Wat zijn Google ads?

Wat zijn Google ads? Google is de meestgebruikte zoekmachine. Als je iets bij Google zoekt is de kans groot dat de eerste resultaten die je te zien krijgt advertenties zijn. Als je daar dan op klikt betaalt de adverteerder daarvoor. Ook op andere websites zie je Google ads.

Google Adwords

Google Adwords is het systeem waarmee je advertenties kunt aanmaken en deze daarna kunt plaatsen. Je kunt aangeven hoeveel je maximaal per klik wilt betalen. Als je een goede conversierate hebt gaan je kosten per klik omlaag. Maar je hebt altijd met competitie te maken. Voor zaken als autoverzekeringen kunnen de kosten oplopen tot wel meer dan 10 euro per klik. Voor andere dingen, zoals fruitvliegjes liggen de kosten een stuk lager. Soms minder dan 10 cent per klik.

Google Adsense

Met Google Adsense kun je geld verdienen. Tenminste, als je zelf een website hebt kun je advertenties van Google plaatsen. Je krijgt dan bijna 70% van de klikwaarde. Dus van die 10 euro voor een autoverzekering krijg je dan bijna 7 euro. Er is natuurlijk wel een hoop competitie op dit gebied.