Over Ads Online

Ik heb een hekel astopuban reclame. In 2003 deed ik nog mee aan acties tegen de overvloed aan reclame in de Parijse metro.

Hypocriet!

Toch verdien ik sinds een jaar of 5 zelf geld met reclame. Een veertigurige werkweek is niet aan mij besteed en het ziet er naar uit dat het nog wel even gaat duren voordat we een basisinkomen hebben in Europa. Ik werk daarnaast graag aan projecten die ik erg nuttig vind, zoals Hitchwiki en websites zoals BeWelcome en Trustroots, maar waarvoor ik bijna nooit betaald word.

Passief inkomen met Ads Online

Met het doel om passief inkomen te creëren heb ik in 2011 een rits websites opgezet waarop ik reclame heb geplaatst. Via Google Adsense was dat vrij gemakkelijk. Daarnaast was het erg makkelijk om met vrij lage kwaliteit teksten toch op de eerste pagina te komen. De eerste teksten op deze website zelf zijn daar nog een voorbeeld van.  We gaan dit langzaam maar zeker omgooien om er wél kwaliteit van te maken.

Kwaliteit vs. Kwantiteit

Deze overgang naar kwaliteit is voor een groot deel te danken aan mijn vriend Robino. Jarenlang nooit echt interesse in geld, had ie in 2013 opeens toch geld nodig. Ook niet echt een fan van 9 tot 5, kwam ie door mijn adsense op het idee om zelf hiermee aan de slag te gaan. En met succes. Een hoop meer dan mijn prut sites. Door goede teksten te schrijven en heel nauwkeurig te kijken wat het effect is van één link had hij al gauw een leuk inkomen bij elkaar. Uitsluitend met Adsense.  En later ook met affiliate marketing.

Kritiek op reclame

Het is beter om 1 écht goede site te hebben dan 100 half-affe sites met on-informatie. Hierdoor heb ik mezelf ook weer toegelegd op het klooien met SEO en advertenties. Maar het blijft knagen. Eigenlijk is reclame niet goed. Vandaar het idee om een site te beginnen over wat er nu eigenlijk mis is met reclame. En waarom dan niet een bestaande prut-site (Ads Online) nemen als startpunt voor een kritische website over reclame.

Verdere doelstellingen

We hebben een aantal doelstellingen voor deze site:

  • Overzicht van online reclame in Nederland en daarbuiten.
  • Kritiek op reclame.
  • Af en toe artikelen die op de actualiteit ingaan.
  • Geld verdienen met reclame (ja, EU boterberg op ons hoofd).
  • De beste Nederlandse website over reclame worden.