Google Adwords kosten

Google Adwords is een prima manier om heel gericht te adverteren. Je kunt heel nauwkeurig een bepaald bedrag bieden op keywords. Zo heb je precies in handen hoeveel je uitgeeft aan bezoekers.

Google Adsense is de kant die publishers te zien krijgen.

Google Adwords kosten

Als u gebruik wilt maken van Google Ads zijn hier kosten aan verbonden. Het is namelijk niet zo dat u gratis advertenties op internet kunt plaatsen en het bedrijf gratis kunt promoten. Zodra er mensen op uw advertentie hebben geklikt dan dient u te betalen per klik. Deze betaling wordt dan gedaan aan de webmaster van de website, deze staat immers toe dat u kunt adverteren op zijn website. U zou het daarom zo kunnen zien, wanneer u een webmaster bent van een website kunt u gratis gebruik maken van de diensten van Google Ads, het kost u namelijk niets. U kunt gratis advertenties op uw website plaatsen van andere mensen of bedrijven. Er zijn dan ook een aantal regels waar u zich aan moet houden. Hier is Google erg streng op, het is daarom belangrijk dat u zich aan de regels houdt, anders zult u zelf op moeten draaien voor alle kosten. Het heeft geen nut om op uw eigen advertenties te gaan klikken, dit wordt namelijk gecheckt door Google. Het geld gaat u pas verdienen wanneer andere mensen op de advertenties klikken welke op uw website staan. Het kan zomaar zijn dat u per dag flink wat euro’s gaan verdienen, maar dat is afhankelijk van het aantal bezoekers dat u per dag heeft en in welke branche uw website zich bevindt.

De echte kosten van Google Adwords zitten echter in de manier waarop er geld uit de Europese economie stroomt. Een deel van het bedrag dat adverteerders betalen komt bij publishers terecht. Maar uiteindelijk vloeit er ook een heel flink bedrag naar Silicon Valley en de aandeelhouders van Google. Dit is op lange termijn een probleem, zeker ook door de belastingontwijking van Google en andere grote IT bedrijven en het feit dat Google eigenlijk heel weinig mensen in dienst heeft. Daarnaast is er ook de vraag of reclame inherent goed of slecht is voor onze maatschappij.

Bijverdienen met Google Ads

Het is voor u heel goed mogelijk om wat bij te gaan verdienen met Google Adsense. Zeker wanneer u al een website heeft kunt u met een paar drukken op de knop een aantal advertenties op uw website tonen. Zo zorgt u voor extra inkomsten, nu is het wachten en hopen dat mensen op de advertenties van uw website gaan klikken. U verdient dan vaak een vast bedrag per klik. Er zijn advertenties waar u bijvoorbeeld 0,05$ mee kunt verdienen maar er zijn ook advertenties waar u 1,00$ mee kunt verdienen, soms gaat het ook om hogere bedragen, maar dat is weer afhankelijk van een aantal factoren. Hoe dan ook, geld bij verdienen met Google Adsense is wel degelijk mogelijk.

Met Google Adsense wat bijverdienen, kan dat echt?

Met Google Ads is bijverdienen een eenvoudige klus. Je meldt je hiervoor aan bij Google Adsense. Het gaat er alleen om dat u veel bezoekers per dag moet krijgen op uw website. Stel dat u maar tien bezoekers per dag krijgt, dan zullen uw inkomsten een stuk lager zijn dan wanneer u 1000 bezoekers krijgt op een dag. Wanneer u graag bij wilt verdienen met Google Ads kunt u het beste kiezen voor een website in een branche die veel bezoekers zal trekken, denkt u maar eens aan verzekeringen en auto’s. Hier is zeker markt voor en wanneer uw website goed scoort in Google, heeft u een grote kans om elke dag veel bezoekers te trekken. U kunt de inkomsten, hetgeen u kunt verdienen met Google Ads daarom deels zelf in de hand hebben. Als u zorgt voor een website waar veel bezoekers per dag komen, is het zeker aan te raden om gebruik te gaan maken van Google Ads, u kunt dan zonder er iets voor te hoeven doen een extra zakcentje krijgen.