Google ads

Als er over Google Ads wordt gesproken dan gaat het over zowel Google Adsense en Google Adwords. Het gaat dan om advertenties die door Google op een Google website (zoals Gmail of de zoekmachine) of een andere website zijn geplaatst. Deze zijn eenvoudig te herkennen omdat “Ads by Google” bij staat’. Deze advertenties zijn er niet los op gezet, deze maken deel uit van het Google Adsense programma.

Adwords is gebaseerd op “pay per click”. Een ondernemer geeft aan hoeveel zij maximaal wilt betalen voor een klik op de advertentie, die dan doorlinkt naar haar eigen website. De website (van de publisher) waar de Google ads op staan krijgt dan een percentage van dit bedrag. Hiermee kan winst worden behaald voor de ondernemer, maar het kan ook voordelen hebben voor een bedrijf. Op deze pagina komt u hier alles over te weten, misschien is Google Ads dan ook wel iets voor uw bedrijf, kom er nu achter door verder te lezen.

Google Ads en privacy

De website beheerder van waar de advertenties op staan (zoals ook hier bij ads-online.nl) heeft geen inzicht in wie er wanneer op een advertentie klikt. De publisher heeft alleen toegang uit een dagelijks overzicht van hoe vaak een advertentie is bekeken en hoe vaak er is geklikt. Ook in combinatie met Google Analytics is er niet veel meer uit te halen dan dat. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over u privacy in verband met de publisher en de adverteerder.

Google zelf veel informatie op deze manier, als je je daar druk over maakt wordt het leven moeilijk. De enige stap die je kunt nemen is het installeren van Adblock software voor je browser – maar dat is ook niet altijd efficient voor Google ads. Maar dan heeft Google nog steeds toegang tot een hoop van je data (bijvoorbeeld door middel van alle analytics programma’s).

Zonder Google als zoekmachine is het natuurlijk ook moeilijk om nog iets fatsoenlijks te vinden tegenwoordig, dus dan is er nog steeds een hoop data. Je zou als je echt ver wilt gaan eventueel een anonymizer als Tor kunnen gebruiken. Maar ja… Je kunt het jezelf ook gewoon makkelijk maken en erop vertrouwen op Googles privacybeleid.

Google Ads of Google Adds? Adsense of Adwords?

Vaak wordt de term “add” wel eens gebruikt, natuurlijk niet al te verrassend, want een ad voegt ook iets toe, oftewel “add” iets. Daarnaast heb je te maken met Google Adsense en Google Adwords. Adsense staat aan de kant van de publisher, de uitgever. Deze krijgt hiervoor betaald op het moment dat een bezoeker op een advertentie klikt. Google Adwords is de kant die je als adverterend bedrijf te zien krijgt.

Google Ads voor uw bedrijf?

Het kan zomaar zijn dat uw bedrijf al eens na heeft gedacht over Google Ads, maar dat niemand het initiatief heeft genomen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Er zijn bedrijven die graag hun eigen bedrijf willen promoten om op deze manier meer klanten te krijgen met als doel dus ook om meer winst te kunnen maken. Dit wil elk bedrijf wel en Google Ads kan u hier heel eenvoudig bij helpen.

Er is wel een aantal zaken die niet op uw website mogen staan, zoals ongepast taalgebruik, geweld, discriminatie en de website mag niet gaan over hacken of cracken. Daarnaast zijn er nog meer eisen waar uw website aan moet voldoen, de website mag de Google advertenties niet verbergen, de website mag geen downloads bevatten, overmatig gebruik van advertenties is ook niet toegestaan, maar de website van uw bedrijf mag ook geen casino of gokgerelateerde inhoud hebben.

Wanneer uw bedrijf zich strikt aan deze regels houdt, dan is er geen probleem. U kunt dan als bedrijf gebruik maken van Google Ads. Het zal er voor zorgen dat uw advertentie op andere websites geplaatst wordt, wanneer u hier flink voor gaat betalen, dan staat u bovenaan de Google advertentie lijst en is de kans het grootste dat bezoekers op uw advertentie gaat klikken, u staat tenslotte bovenaan.

De keuze is gemaakt, het wordt Google Ads

Voordat u gebruik gaat maken van Google Ads is het verstandig uw website even goed na te kijken op de volgende aspecten:

  • Lees de tekst op de website even goed door, het gaat er om dat er geen overbodige woorden staan, de informatie moet kort en krachtig zijn en de bezoeker duidelijk maken wat hij hier kan doen;
  • Het is belangrijk dat u geen gebruik maakt van verborgen koppelingen of van verborgen teksten. Kijk dit goed na want anders kunt u geen gebruik maken van Google Ads;
  • Zorg dat de tekst op uw website uniek is, het gaat er om dat uw bedrijf gepromoot gaat worden. Daarom dienen de teksten uniek te zijn zodat de bezoeker ook weet wat ze echt aan uw bedrijf gaan hebben wanneer ze gebruik gaan maken van de diensten die u levert of de producten die ze bij u kunnen kopen.

Het gaat er om dat u zich aan de richtlijnen houdt als bedrijfszijnde, als dit zo is dan is er niets aan de hand en kunt u met een gerust hart gebruik maken van Google Ads.

Aan de slag

https://www.google.com/adwords/